ŚNIADANIE

         ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

ALERGENY

KCAL

 

Poniedziałek  26.04.2021  Zgodnie  z  rozporządzeniem  ministra  zdrowia  z dnia 26 sierpnia 2015r

 

chleb pszenno- żytni-25g

masło -8g

parówka drobiowa 50g

ogórek zielony-5g

herbata owocowa -200g

 

II śniadanie- mleko waniliowe 150ml

 310kcal

Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną- 200ml makaron świderki z jogurtem truskawkowym 150ml

Kompot owocowy 200ml

Woda mineralna

500 kcal (1,7,9,10)

Pieczywo chrupkie wassa z sałatą, szynką, serem i pomidorem

Herbata z cytryną200ml

220kcal  (1,3)

1,3,6,7,9,10

 Masło, mleko

Jaja  wywar z selera, gluten  w mące   śmietana ,soja, gorczyca w szynce i miodzie w zupie

 

1060

Kcal

 

białka- w normie

tłuszcze –w normie

węglowodany- w normie

Wtorek  27.04.2021   Zgodnie  z  rozporządzeniem  ministra  zdrowia  z dnia 26 sierpnia 2015r                

chleb pszenno- żytni-35g

chleb razowy-15g

masło -8g

jajecznica-50g

kiełbasa drobiowa-15g

pomidor-15g

herbata owocowa-200g

 II śniadanie- banan 50g

320 kcal

Rosół z makaronem i jarzynami 200ml ziemniaki 150g

Pieczona pałka z kurczaka 90g

Fasolka szparagowa 60g kompot owocowy – 200ml

woda mineralna

 

560 kcal (1,3,7,9,10)

Racuchy z jabłkiem cukrem pudrem-70g

kakao-150g

 

250 kcal (1,3.,7,)

1,3,6,7,9,10

 Masło, mleko

Jaja  wywar z selera 

gluten  w mące   śmietana, soja

 gorczyca w szynce i miodzie w zupie

 

1090

kcal 

 

białka-w normie

tłuszcz w normie

węglowodany- w normie

 Środa  28.04.2021  Zgodnie  z  rozporządzeniem  ministra  zdrowia  z dnia 26 sierpnia 2015r                 

chleb pszenno- żytni-35g

chleb słonecznikowy-15g

masło- 5g

płatki kukurydziane z mlekiem 200ml  schab Wójta- 15g pomidor- 10g

herbata owocowa -200g

II śniadanie- jabłko 50g

330 kcal

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą- 200ml

Pyzy ziemniaczane z mięsem drobiowo- wieprzowym 150g

Ogórek kiszony- 60g

Kompot  owocowy 200ml

 woda mineralna

540kcal (1,7,9,10)

Serek Danonek, owoc, paluch kukurydziany

 

270 kcal (1.3.7.10)   

1,3,6,7,9,10

 Masło, mleko

Jaja  wywar z selera 

gluten  w mące   śmietana, soja, gorczyca w szynce i miodzie w zupie

 

1090

kcal

 

białka- w normie

tłuszcze –w normie

węglowodany- w normie

Czwartek  29.04.2021   Zgodnie  z  rozporządzeniem  ministra  zdrowia  z dnia 26 sierpnia 2015r                

chleb pszenno- żytni-35g

chleb razowy-15g

masło- 8g pasztet drobiowy -15g  szynka konserwowa- 15g ogórek zielony 10g

rzodkiewka 10g

herbata owocowa- 200g

II śniadanie- kawa inka 150ml

330 kcal

Zupa kalafiorowa z ziemniakami- 200ml

kasza gryczana 80g

Bitki z indyka w sosie własnym- 80g

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką- 60g

Kompot  owocowy200ml

Woda mineralna

510kcal (1,7,9,10)

Sok marchewkowo-jabłkowy-150ml

Francuz z masłem 30g

210kcal

(1,3,7)

 

1,3,6,7,9,10

 Masło, mleko

Jaja  wywar z selera 

gluten  w mące   śmietana

,soja, gorczyca

 w szynce i miodzie w zupie

 

1080

kcal

 

białka- w normie

tłuszcze –w normie

węglowodany- w normie

Piątek 30.04.2021        Zgodnie  z  rozporządzeniem  ministra  zdrowia  z dnia 26 sierpnia 2015r         

chleb pszenno- żytni-35g

chleb pełnoziarnisty-15g

masło -8g

pasta z  makreli wędzonej z jajkiem-15g

schab pieczony-15g

ogórek kiszony-10g szczypiorek 10g

herbata owocowa-150g

II śniadanie

Mleko kakaowe- 150ml

340 kcal

Selerowa z groszkiem ptysiowym zabielana 200 ml ziemniaki 150g

Kotlet mielony 80g

Buraczki zasmażane 60g

Kompot owocowy200ml

Woda mineralna

520 kcal (1,7,9,10)

Kisiel jabłkowy- wyrób własny 150ml ciastko 30g

banan 1/2szt.

210kcal

(1,3,7)

1,3,4,7,9,10 masło

wywar z selera w zupie, gluten,  

mleko, gorczyca w szynce, jajko w panierce, soja

1090

kcal

białka-w normie

tłuszcze –w normie

węglowodany- w normie